L4
Private Residence
145 sqm

Location: Milan, Italy
Year: 2020
Status: Completed

Photography: Sara Magni
Styling: Greta Cevenini

Publications: Abitare, issue 600

 

The apartment is the result of the union of two adjacent living units.

While keeping the existing living room/dining area and a bathroom unchanged, the kitchen has been completely renovated, and is now the protagonist of the space, the focal point of the house and a perfect place for conviviality and being together.
The existing archway between kitchen and dining area has been maintained and used as a starting point to create on one hand the passage leading to the new study (former master bedroom), and on the other to model the shape of the corridor which leads to the sleeping area.
The kitchen is configured as a scenic backdrop, the surface of which is perforated by the curved corridor opening leading to the sleeping area, defined on one side by custom-made wardrobes.

The floors were used as a means to define the spaces: the main functions (dining room, living room, study, bedrooms) are identified by herringbone parquet, the connective spaces by a neutral-colored resin, the thresholds by travertine slabs, the private bathroom by geometric cement tiles.

The choice for the general color palette is oriented to the use of light and neutral shades for the areas not affected by the most important renovation processes, while the new rooms and connective spaces are defined by full and vibrant shades.

l4_plan
l4_axo
l4_foto-1
l4_foto-3
l4_foto-4
l4_foto-6
l4_foto-5
l4_sez_agg-4
l4_foto-8
l4_foto-10
l4_foto-11
l4_foto-12
l4_foto-13
l4_foto-14
l4_sez_agg-3
l4_foto-15
l4_foto-19
l4_foto-16
l4_sez_agg-1
l4_foto-18
l4-genesis