Reshape the Classic
Private Residence
170 smq

Location: Milan, Italy
Design team: Tommaso Giunchi
Year: 2019
Status: Ongoing

Located in the elegant setting of the Porta Venezia district, this apartment dates back to the mid-20s, and presents a series of classic details of great value.

The project proposal focuses on the elimination of a long l-shaped corridor running through the whole house, to create a central area, serving as kitchen and dining area.The main wall separating this room from the living room has been cut below the height of the ceiling decorations and here are inserted threee volumes, facing both areas and hosting utility spaces.

These minimal shapes are a contemporary counterpart to the classic details of the apartment, such as wooden doors, decorative details and classic stucco ceilings.


reshape_plan
reshape_axo
reshape_moodboard
reshape_sez-1
reshape_sez-3
reshape_sez-2
reshape_genesi