Classic Matters
Private Residence
100 sqm

Location: Milan, Italy
Design team: Atelierzero, Tommaso Giunchi
Year: 2016
Status: Completed

The main goal of this apartment renovation was the creation of an environment where classic and contemporary could coexist within an early 20th century apartment.

While most of the original design elements, such as wooden floors, wall decorations and door trims, were left unchanged, the new projected spaces are marked by the use of a neutral color palette and continuous surfaces for both walls and floors.

Besides from allowing a sense of continuity in the renovation process, this also provides contrast with the juxtaposed new elements.

None of the two approaches, the recovering and the renovation, prevails on the other, thus creating a unique and coherent space, whose statement cannot be other than ‘classic still matters’

classic-matters_plan
classic-foto-01
classic-foto-02
classic-matters-1_view
classic-foto-04
classic-foto-05
classic-foto-06
classic-matters_moodboard
classic-matters_genesis